From Zero to Hero

from-zero-to-hero1

Prin intermediul acestui program, oferim tinerilor talentați din România cursuri intensive gratuite în cadul companiei noastre, în domenii precum dezvoltare de software, analiză de business și testare. La finalul programului, studenții și masteranzii au oportunitatea să intre într-un program de internship plătit de trei luni.

Periodic, organizăm la sediul companiei o sesiune de cursuri intensive gratuite, la care pot să participe studenții care își doresc să urmeze un program de internship în cadrul Teamnet.

Astfel, From Zero to Hero reprezintă o etapă intermediară în procesul nostru de recrutare, prin care ne putem cunoaște mai bine viitorii stagiari.

Ne dorim ca aceste cursuri să vină ca o completare a pregătirii teoretice pe care studenții o obțin în mediul universitar, ducând astfel mai departe colaborarea permanentă pe care o susținem prin numeroasele programe academice, de cercetare și dezvoltare, dedicate studenților.

Cei care aplică și sunt selectați sa ia parte la acest program au ocazia să învețe lucruri noi și cunoștințe practice de la specialiști recunoscuți în diverse domenii de activitate ale companiei.

Cursurile intensive însumează 80 de ore de practică, cu exerciţii individuale şi de echipă, şi se desfăşoară pe durata unei luni de zile, la sediul nostru.

Poți alege între cursuri din diferite domenii, în funcție de afinitățile tale și pregătirea pe care o ai:

Dezvoltare Software – aici vei învăţa despre source control, principii practice ale programării (SOLID, DRY, design patterns), lucru în echipă (Scrum), asigurarea calității software-ului (unit tests, code review), lucru cu baze de date, C# şi Java, tehnici de debugging și dezvoltare web modernă.

Analiză Business – aici vei învăţa ce este analiza de business, cum se desfăşoară proiectele (Agile, RUP), ce sunt cerinţele (business and user requirements, functional and non-functional requirements, atribute de calitate – SMART), definirea şi modelarea cerinţelor (tehnici de extragere cerinţe şi tehnici de modelare: diagrame UML, use cases, user stories), trasabilitatea cerinţelor, management stakeholders şi modelare roluri (PIG, RACI).

Testare – aici vei afla care sunt fazele implementării unui proiect, vei învăţa procese de testare (Waterfall și Agile), tipuri de teste, nivele de testare, tehnici folosite în crearea TC-urilor, managementul defectelor, livrabile create în procesul de testare și testare automată.

Programul From Zero to Hero are două sesiuni pe an, una în primăvară și una în toamnă.

Pentru a putea intra în program, trebuie să aplici în perioada de selecție prin trimiterea unui CV adecvat domeniului în care vrei să urmezi cursurile, pe adresa jobs@teamnet.ro.

Pentru a putea fi un candidat eligibil pentru programul From Zero to Hero, trebuie să fii student în ultimul an sau masterand cu studii în domeniul tehnologiei informaţiei, financiar-contabil sau matematică, să fii foarte pasionat de unul dintre aceste domenii și să ai un CV actualizat.

Sesiunea de toamnă 2014
59 studenți selectați;
41 studenți au participat la internship.

Sesiunea de primăvară 2014
20 studenți selectați;
16 studenți au participat la internship;
11 dintre participanți au devenit angajați.

Sesiunea de toamnă 2013
40 studenți selectați;
32 studenți au participat la internship;
22 dintre participanți au devenit angajați.