Transporturi

industry_transport

Îmbunătățim traficul naval și maritim și creștem siguranța traficului aerian.

Dezvoltăm sisteme informatice care contribuie la fluidizarea traficului pe Dunăre şi pe mare. Facem acest lucru prin platforme complexe ce includ componente de gestiune a procesului de încărcare a vehiculelor electrice, componente pentru integrarea serviciilor de mobilitate ca vizualizarea, selecţia şi lansarea aplicațiilor direct de pe terminale mobile precum tablete şi telefoane, sau notificări de formalităţi şi monitorizare a transportului de mărfuri periculoase.

Implementăm cu succes sisteme de planificare de transport naval, registre naţionale de gestiune de date şi gestiune a personalului navigant, senzori de monitorizare a traficului şi mijloace de comunicare şi raportare. Toate acestea, folosind algoritmi inclusiv de predicţie, eficientizează fluxurile de lucru şi sporesc siguranţa transporturilor maritime şi fluviale.

De asemenea, creștem siguranța traficului aerian prin centre de coordonare a activităţilor de căutare şi salvare în caz de incidente aviatice civile.

La nivelul Uniunii Europene, suntem implicați în proiecte de cercetare și dezvoltare pentru îmbunătățirea traficului și reducerea consumului energetic și al emisiilor de CO2.

Dezvoltare și integrare

Creăm platforme integrate ce îmbunătăţesc accesul public la transport prin mijloace electrice. Dezvoltăm baze de date ce permit extrapolarea rezultatelor, integrăm componente naţionale în reţeaua europeană de monitorizare şi informare asupra traficului maritim.

Soluţii de sisteme integrate şi implementări de interfeţe multiple

Proiectăm şi implementăm interfeţe multiple, de la cele de tip standard până la cele personalizate, integrându-le în platforme ce beneficiază de interoperabilitate. Totodată, realizăm sisteme integrate şi aplicaţii software ce folosesc senzori, infrastructură hardware, fizică şi de comunicaţii.

Centre de căutare și salvare

Proiectăm și dezvoltăm sisteme suport pentru centrul de coordare a acțiunilor de căutare și salvare în cazul accidentelor de aviație civilă.

SAR - Sistem de căutare şi salvare

Centrul de coordonare al activităţilor de căutare şi salvare în caz de incidente aviatice civile.

AMITRAN

Evaluarea rolului IT&C în trafic și transport modal pentru eficientizarea consumului energetic și al emisiilor de CO2.

vezi proiectul

SMARTCEM - Smart Connected Electro Mobility

Cercetarea şi exploatarea soluţiilor IT&C pentru îmbunătățirea deplasării cu ajutorul vehiculelor electrice.

vezi proiectul

romatsa

Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian

Aeroport_HCB

Aeroportul Internațional Henri Coandă

MTransporturilor

Ministerul Transporturilor

apele_romane

Administrația Națională Apele Române