Premii

awards

În Teamnet, evoluţia a cunoscut un singur ritm: foarte accelerat.

Strategia noastră de business şi investiţiile realizate ne-au plasat astăzi în cele mai recunoscute topuri naţionale şi internaţionale. Teamnet este o companie cu performanţe de top. 

Categorii premii:

Performanțe financiare
Performanțe echipă
Produse, soluții și sisteme
Proiecte naționale și internaționale
Brand și comunicare

Performanțe financiare

Deloitte Technology Fast 50 Central Europe
Locul 34 în 2014
Locul 17 în 2013
Locul 16 în 2012
Locul 6 în 2011
Locul 2 în 2010 și 2009
Locul 7 în 2008

Teamnet este singura companie din Europa Centrală prezentă, pentru al șaptelea an consecutiv, în topul Deloitte Technology Fast 50 Central Europe. Acest top ierarhizează business-urile din domeniul tehnologiei pe baza ratei de creştere a veniturilor anuale în ultimii cinci ani.

Teamnet este prezentă în Technology Fast 50 Central Europe începând cu anul 2008, când a ocupat locul şapte, cu o rată de creştere de 2.028%. În următorii doi ani compania s-a clasat pe locul secund, cu rate de creştere de 3.317%, respectiv 3.120%, iar în ediţia din 2011 s-a aflat pe locul 6 (2.136%). În 2012 Teamnet a ocupat locul 16 (870%), în 2013 locul 17, iar în 2014 s-a clasat pe poziția 34, cu o creştere înregistrată de 424% în perioada 2009-2013.

Prezența constantă a Teamnet în topul Deloitte Technology Fast 50 Central Europe demonstrează performanțele companiei la nivel regional, iar profitul substanțial confirmă strategia și investițiile sustenabile în tehnologie.

Categorie Big 5, Deloitte Technology Fast 50 Central Europe
Locul 4 în categoria Big Five în 2015
Locul 3 în categoria Big Five în 2014
Locul 3 în categoria Big Five în 2013
Locul 2 în categoria Big Five în 2012

Eficiența organizației, succesul Teamnet la nivel european pentru ritmul de creștere accelerat este dovedit și de includerea Deloitte în categoria Big 5, special creată pentru recunoaşterea business-urilor mari, cu cifră de afaceri de peste 25 milioane euro. Teamnet este singura companie românească inclusă de Deloitte în categoria Big 5, alături de alte patru business-uri mari din regiune.
În 2014 Teamnet a ocupat locul 3 pe segmentul Big 5, în timp ce în urmă cu doi ani s-a clasat pe poziția secundă, înregistrând o cifră de afaceri de aproximativ 235,6 milioane lei.

European Business Awards 2014
Grupul Teamnet a fost desemnat Campion Național pentru România la European Business Awards 2014 și este singura companie autohtonă nominalizată la categoria “The BP Target Neutral Growth Strategy of the Year”.

Titlul de Campion Național obținut de Teamnet la European Business Awards 2014 dovedește performanțele financiare și de business, inovația și etica în afaceri. Progresul excepțional se datorează pașilor strategici făcuți în ultimii ani pentru evoluția fiecărei companii din grup, dar și rezultatelor remarcabile la nivelul vânzărilor.

Recunoașterea Teamnet pe piața internațională de business
În anul 2012, activitatea Teamnet în regiune a primit aprecierea Mass Media International. Premiul Regional Business Partner 2012, obținut de Teamnet la Belgrad, demonstrează nivelul de excelenţă atins în afaceri chiar și la nivel internațional.

Proiectele cu soluții tehnologice avansate, derulate de Teamnet pe piața internațională de business, demonstrează expertiza semnificativă în domeniu, devenind un puternic agent de schimbare a mentalităţii la nivelul ţărilor din regiune.

Performanțele echipei

Gala Premiilor de Excelență în Management
În luna februarie 2015, publicația Capital l-a nominalizat pe Bogdan Padiu, CEO Teamnet Group, drept unul dintre cei mai buni manageri de dezvoltare din România, în cadrul Galei Premiilor de Excelență în Management.
Recunoașterea vine ca urmare a creșterii remarcabile înregistrate în ultimii ani de către Teamnet și a strategiei de dezvoltare sustenabile a Grupului la nivel regional.
Top 100 cei mai admiraţi CEO din România
În Topul 100 cei mai admiraţi CEO din România, realizat de Business Magazin în 2013, doi CEO ai grupului Teamnet au fost selectați pentru cea de-a patra ediție a catalogului, ocupând următoarele locuri:
Locul 19 – Bogdan Padiu, CEO Teamnet Group
Locul 29 – Bogdan Balaci, CEO Ymens
Distincțiile de recunoaștere a meritelor deosebite în afaceri, acordate lui Bogdan Padiu și Bogdan Balaci, demonstrează profesionalismul celor doi manageri, experința profesională semnificativă și deciziile profitabile de business, calități prin care au reușit să devină adevărate modele pentru toți cei care aspiră la titulatura de CEO.

Gala 100 Tineri Manageri de Top 2013
În 2013, în cadrul galei “100 Tineri Manageri de Top” organizată de revista Business Magazin, Bogdan Padiu, CEO Teamnet Group, a fost premiat la categoria IT&C pentru cel mai performant manager din România, care s-a remarcat în domeniul în care activează.

Trofeul “Manager de Top” în IT&C, acordat lui Bogdan Padiu reprezintă o recunoaștere profesională din partea industriei pentru viziunea, creativitatea și competența echipei de top management Teamnet.

Gala Premiilor eFinance 2014
În cadrul Galei e-Finance 2014, CEO-ul Teamnet Group, Bogdan Padiu, a primit premiul e-People pentru personalitatea anului 2013. Distincţia recunoaşte meritele liderului Teamnet, calitățile de management și contribuţia deosebită pe care a avut-o în evoluţia companiei. Prin determinare și perseverență, omul de afaceri a reușit să genereze creştere pe toate nivelurile de business, de la dezvoltarea profesională la indicatorii financiari.

Produse, soluții și sisteme

Gala Premiilor 112
Sistemul integrat pentru serviciul de urgenţă dezvoltat de Teamnet pentru Centrul 112 Bucureşti – -Ilfov al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale a primit cea mai importantă recunoaștere în cadrul Galei anuale a Asociaţiei Europene a Numărului de Urgenţă (EENA), organizată în aprilie 2015. Reprezentanții Serviciului de Telecomunicaţii Speciale au fost premiați pentru „Cel mai bun Centru de Preluare Apeluri de Urgenţă 112 din UE”. Gala Premiilor 112 este singura festivitate de acest gen din Europa ce are scopul de a recompensa contribuţiile remarcabile în domeniu.

Prin intermediul acestui proiect, am contribuit la eficientizarea activităţii Serviciului de Telecomunicații Speciale cu privire la creşterea siguranţei naţionale, reușind astfel să scădem timpul de localizare a victimelor pe hartă și să creștem capacitatea de răspuns a echipelor de căutare pe tot teritoriul României.

Open Data Hackathon, 2015
Una dintre competențele cheie ale companiei Teamnet este abilitatea de a utiliza tehnologia GIS  într-un mod inovativ, prin integrarea în sisteme complexe, pe care le ajută astfel să răspundă la intrebarea “Unde?”.

La Open Data Hackathon, echipa din care au facut parte reprezentanții Teamnet a câștigat locul al 3-lea pentru proiectul “Localitățile fictive din România”. Echipa de GIS a indentificat 126 de localități fictive care deși înca sunt reprezentate pe hartă, din evidențele recente de date publice reiese ca acestea nu mai au locuitori. Informația este accesibila acum și prin intermediul unei aplicații pe harta interactivă creată în cadrul competiției.

Gala Topul Naţional al Firmelor 2014
Topul Naţional al Firmelor, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României este un reper pentru mediul de afaceri, un clasament al celor mai competitive firme din România. În cadrul ediţiei din acest an, Teamnet a obținut locul întâi la categoria Cercetare, Dezvoltare și Hightech, premiu care recunoaște performanțele organizației la nivel național.

Premiile Comunicații Mobile 2013
La cea de a X-a Gală a Premiilor Comunicații Mobile, Teamnet a obţinut premiul Best IT Systems Integrator 2013, fiind apreciată drept cea mai performantă companie la nivel național pentru integrarea de tehnologii inovative, lider pe piața din România.

Teamnet a primit cea mai înaltă distincție ce poate fi acordată la nivel național pentru un integrator de sisteme IT, juriul apreciind beneficiile majore aduse de proiectele implementate de companie la nivelul întregii societăți.

Premiu de excelență în domeniul tehnologiei GIS
În anul 2013, ESRI România a acordat companiei Teamnet premiul de excelență pentru activitatea sa în domeniul GIS. Distincția ESRI România demonstrează progresele majore înregistrate de Teamnet pe piața GIS. Oferind cel mai avansat modul de integrare GIS, dar și gama cea mai variată de soluții, Teamnet este recunoscut drept unul dintre liderii din acest domeniu în România.

Premiul RoCloud 2013 pentru promovarea de servicii de software în cloud
În anul 2013, Asociația Română pentru Cloud Computing a acordat companiei Ymens, parte a grupului Teamnet, Premiul RoCloud pentru promovarea de servicii de software în cloud – SAAS+PAAS.

Nominalizarea Ymens ca lider pe piața locală de servicii cloud computing confirmă eforturile susținute ale companiei în popularizarea serviciilor cloud, dar și în atragerea de parteneriate pentru dezvoltarea portofoliului de soluții.

Competiția Eurocloud România 2013
În anul 2013, compania Ymens a câștigat două premii în cadrul Eurocloud România:

  • Cea mai bună ofertă de Cloud, Software ca Serviciu (Platforma Ymens)
  • Cel mai bun proiect de Cloud, sectorul privat (Unior – Tepid)

Desemnarea Ymens printre câștigătorii Eurocloud România demonstrează performanțele companiei la nivelul industriei naționale de cloud, susținută prin soluţii inovatoare de business, accesibile şi uşor de folosit, menite să crească eficienţa şi productivitatea clienților.

Proiecte naționale și internaționale

Best Employers Study
În 2014, în urma studiului Best Employers realizat de Aon România, compania Teamnet este plasată pe locul al 2-lea în topul angajatorilor din România la categoria companii mijlocii, cu un număr de angajați între 250 și 1000. Best Employers Study 2014 include informații colectate în urma participării a peste 200 executivi și 8.700 angajați din România.

Competiția de proiecte “Project of the Year”
Teamnet este un jucător puternic pe piața serviciilor de project management din România, cu o echipă numeroasă de experți care dezvoltă proiecte de magnitudine ce conduc la dezvoltarea societăţii, dar şi la creşterea competitivităţii clienţilor.

În cadrul conferinței internaționale PM Days 2014, două dintre proiectele noastre au primit diplomă de excelenţă în Project Management: SINCRON şi eViza. În 2013, alte două proiecte au primit aprecierea PMI Romania Chapter:

  • Project of the Year – “Software pentru scenarii de dezastru” în 2013
  • Cel mai bun proiect de cercetare cu “HIRRUS UAV System” în 2013
  • Cel mai bun proiect de IT – “Software pentru scenarii de dezastru” în 2013

Proiectele Teamnet au fost premiate pentru inovație, competitivitate, dar și profesionalism demonstrate prin aplicarea bunelor practici de management, consolidând poziția companiei pe acest segment de business.

Ambient Assisted Living (AAL) Award 2013
În 2013 Comisia Europeană a nominalizat, în cadrul competiției Ambient Assisted Living (AAL) Award, proiectul MobilSage în top 3 soluţii IT dedicate persoanelor în vârstă.

Nominalizarea aplicației Teamnet printre cele trei finaliste demonstrează succesul MobilSage atât în țările implicate în proiect, cât și în celelalte țări europene.

Romanian Investors Forum 2013
În cadrul Romanian Investors Forum 2013, Teamnet a câștigat premiul de inovație cu proiectul Hirrus UAV.

Trofeul obținut de Teamnet pentru inovare dovedește eficiența aparatelor de zbor. UAV-urile sunt inteligent proiectate, uşor adaptabile pentru diferitele misiuni, având capacitatea de a livra informaţii relevante pentru clienți, corect localizate, în timp real.

Gala RoCS
În 2013, Ymens a câștigat premiul de excelenţă pentru distribuţie în cadrul Galei RoCS pentru proiectul de implementare a soluţiilor cloud în compania Unior – Tepid. Premiul de Excelență RoCS 2013 pentru verticala de Distribuţie demonstrează calitatea și eficiența serviciilor Ymens, orientarea către clienți și nevoile acestora în dezvoltarea afacerii.

Inițiative Moderne în Managementul Spitalelor
Teamnet Dedalus a realizat prima implementare pro-bono din România, în cadrul Spitalului Orășenesc Buhuși. Inițiativa a primit, în 2013, premiul special la Gala Premiilor Medicale, organizată de Oameni şi Companii. Proiectul reprezintă o primă implementare a sistemului informatic ARMONIA®sanita în România, iar premiul obținut este o recunoaștere a impactului pozitiv produs de sistemul informatic asupra managementului spitalelor publice din România.

Brand și comunicare

Competiția europeană Transform Awards
În urma procesului de rebranding, agenția Brandtailors a câștigat cu proiectul Ymens două premii importante la competiția europeană Transform Awards 2013:

  • Bronz – Cel mai bun program de rebranding corporate care reflectă schimbarea de poziţionare
  • Bronz – Cel mai bun program de rebranding din domeniul tehnologiei, al media şi telecomunicaţiilor

Trofeele de bronz pentru noua identitate de brand semnată Brandtailors demonstrează profesionalismul, dar și eforturile susținute ale specialiștilor de marketing din cadrul grupului Teamnet, pentru dezvoltarea unei strategii de repoziţionare cât mai eficiente. Proiectul Ymens a primit, de asemenea, și distincția “Highly commended” la categoria “Cel mai bun program de rebranding din Europa de Est”, premiu care recunoaște valoarea programului de rebranding la nivel european.

Comunicate de presa