Știri

media

TeamNet este una dintre cele 3 companii din Europa Centrală prezente 6 ani consecutiv în topul Deloitte Technology Fast 50

DeloitteTeamNet este una dintre singurele trei companii din Europa Centrală prezente pentru al şaselea an consecutiv în topul Deloitte Technology Fast 50 Central Europe. Acest top ierarhizează business-urile din domeniul tehnologiei cu cele mai mari rate de creştere. Mai mult, TeamNet este şi anul acesta, la fel ca în 2012, singura companie românească inclusă de Deloitte în categoria Big 5, alături de alte patru business-uri mari din regiune cu ritm de creştere ridicat.

Deloitte Technology Fast 50 este realizat de Deloitte pentru a ierarhiza cele mai dinamice companii din domeniul tehnologiei pe baza ratei de creştere a veniturilor anuale în ultimii cinci ani. Astfel, TeamNet a înregistrat o creştere de 639% în perioada 2008-2012, clasându-se pe locul 17 în acest top. În acelaşi timp, TeamNet a fost inclusă pe locul trei în cadrul categoriei Big 5, special create de Deloitte în anul 2010 pentru recunoaşterea business-urilor mari, cu cifră de afaceri de peste 25 milioane Euro, care înregistrează rate de creştere semnificative în raport cu dimensiunea lor.

„Prezenţa constantă a TeamNet într-un top care reuneşte companii Europa Centrală este încă o confirmare a faptului că strategia şi investiţiile noastre sunt sustenabile. Am dovedit în ultimii 6 ani că performanţele noastre sunt notabile la nivel regional, nu doar local. Vom continua să dezvoltăm noi proiecte prin care să punem România pe harta performanţei internaţionale în domeniul tehnologiei”, a declarat Bogdan Padiu, CEO TeamNet.

TeamNet este prezentă în Technology Fast 50 Central Europe începând cu anul 2008, când a ocupat locul şapte, cu o rată de creştere de 2.028%. În următorii doi ani, compania s-a clasat pe locul secund, cu rate de creştere de 3.317%, respectiv 3.120%, iar în ediţia din 2011 a topului, TeamNet s-a aflat pe locul 6 (2.136%). În 2012, TeamNet a ocupat locul 16 (870%) în topul 50, însă a fost inclusă pe locul secund în Big 5, fiind prima companie românească prezentă în această categorie. Anul trecut, compania a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 235,6 milioane lei.

În flus faţă de prezenţa constantă în topurile Deloitte, compania beneficiază de recunoaştere la nivel internaţional şi prin intermediul aplicaţiilor şi proiectelor pe care le dezvoltă. TeamNet a dezvoltat aplicaţia prin care ţările membre ale Uniunii Europene raportează după un format unic Comisiei Europene date geospaţiale privind arealul de distribuţie al speciilor şi habitatelor. Proiectul MobileSage, dezvoltat de TeamNet în cadrul unui consorţiu internaţional, a fost nominalizat de Comisia Europeană între primele trei finaliste ale programului Ambient Assisted Living (AAL) Award 2013, care premiază cele mai noi sisteme de prestare de servicii şi de îngrijire dedicate persoanelor în vârstă.

Programul Deloitte Technology Fast 50 Central Europe se află anul acesta la a XIV-a ediţie şi include următoarele ţări: Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Croaţia, Serbia, Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovenia, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru, Albania, Macedonia şi Republica Moldova. Acest top este parte a programului Deloitte Technology Fast 500 EMEA, o variantă extinsă care ierarhizează cele mai dinamice 500 de companii de tehnologie din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Autor: Dali Dinu

Publicatie: www.computerworld.ro

Vezi comunicatul de presă

Înapoi