Știri

media

Peste 30 de reprezentanți ai mediului academic au beneficiat de cursurile ISWA Summer School 2014 cu sprijinul Teamnet Engineering

Teamnet Engineering, divizia de engineering din cadrul Grupului Teamnet, a sprijinit dezvoltarea competenţelor în domeniul managementului deşeurilor prin participarea la “SUMMER SCHOOL – ISWA 2014”, prima Şcoala de Vară din Europa de Est organizată pe acest domeniu.

poza-articol-summer-school“SUMMER SCHOOL – ISWA 2014” a avut loc în perioada 18-29 august la Cluj- Napoca şi a fost organizată de către ISWA (International Solid Waste Association) în parteneriat cu Asociația Română de Salubritate și Universitatea Tehnică Cluj-Napoca. Teamnet Engineering s-a implicat activ în cadrul acestui program, susţinând cursuri pe teme precum depozitele de deșeuri și gestionarea deșeurilor municipale din România.

Aflată la cea de-a treia ediție, ISWA Summer School 2014 a avut ca temă ,,Valorificarea materială și energetică a deșeurilor municipale în țările în curs de dezvoltare”. Ediția din acest an a reunit peste 30 de studenți, masteranzi, cercetători, profesori, doctoranzi, dar și experți din Germania, Austria, Finlanda, Serbia, Macedonia, Ungaria, Ucraina, Oman, India, Estonia și România.

Întregul eveniment s-a desfășurat la Facultatea de Ingineria Materialelor și a Mediului, din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca, participanții beneficiind de cursuri complexe, susținute de lectori profesioniști în domeniul protecției mediului. Timp de două săptămâni, aceștia au dezbătut teme majore și de actualitate în managementul durabil al deșeurilor, printre care: colectare și transport, stații de transfer, stații de sortare, tratarea deșeurilor biodegradabile, dar și depozitarea reziduurilor. Cursurile s-au axat, de asemenea, pe elemente tehnice, scenarii economice și de mediu specifice activităților de reciclare.

Din partea Teamnet Engineering au susţinut cursuri Mihai Gabriel Ghinea și Dr. Luminița Gabriela Atudorei, Environmental Experts în cadrul Teamnet.

Școală de Vară s-a încheiat prin prezentarea de către participanți a unor proiecte de managementul deșeurilor, dar și organizarea de vizite tehnice și turistice la Eco Bihor-Oradea și Salina Turda.

Înapoi