Evenimente Business & IT

media

Open Data Hackathon

21 – 22 februarie 2015

Pe 21 februarie a fost Ziua Internațională a Datelor Deschise. Pentru a sărbători această zi, peste 100 de programatori, activiști, jurnaliști și geografi s-au întâlnit în cadrul Open Data Hackathon (21 – 22 februarie) și au lucrat împreună la 17 proiecte.

Două echipe din cadrul companiei au participat la eveniment, devoltând proiectele “Localitățile fictive din România” și “Eu pe ce stradă stau?”.

Proiectul “Localitățile fictive din România” și-a propus să indentifice și să documenteze problemele din sistemul național de localități din România. Scopul proiectului a fost de a obține rețeaua viabilă și corectă de localități. Acesta a ocupat un foarte meritat loc 3 în cadrul competiției.

 În două zile, cei 12 membri ai echipei au reușit să identifice un număr de 126 de localități cu probleme. Această listă a fost făcută publică pe Facebook, Wikipedia, printr-o aplicatie hartă și informație tabelară și o aplicație hartă interactivă, realizată cu tehnologie Esri (ArcGIS Online).

Proiectul “Eu pe ce stradă stau?” și-a propus să indentifice și să documenteze problemele din denumirile străzilor din București. Cei zece membri ai echipei au lucrat cu date de la Poșta Română (codurile poștale), nomenclatoarea oficiale de pe site-urile primăriilor și AEP, Wikipedia și Open Street Map etc.

Pe baza celor trei seturi de date analizate, au fost identificate 346 de diferențe, majoritatea dintre ele fiind străzi ce apar în baza de date a AEP-ului și nu apar în celelalte date de la Primăria București și de la Poșta Română. Totodată, echipa a identificat diferențe de denumire pentru aceeași arteră în baze de date diferite.

În urma proiectului a rezultat o hartă web, realizată cu tehnologie Esri (ArcGIS Online), cu străzile ce au denumiri ambigue (pentru a naviga prin hartă, se utilizează comanda Bookmarks – Semne de carte).

Înapoi