Știri

media

Comisia Europeană a nominalizat aplicaţia TeamNet în top 3 soluţii IT dedicate persoanelor în vârstă

MobileSageProiectul MobileSage, dezvoltat de Teamnet în cadrul unui consorțiu internațional, a fost ales printre cele trei finaliste ale Ambient Assisted Living (AAL) Award 2013, programul Comisiei Europene care premiază cele mai noi sisteme de prestare de servicii și de ingrijire dedicate persoanelor în vârstă. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeana prin programul AAL si co-finanțat de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Invățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării.

MobileSage constă în realizarea unei soluții IT care oferă asistență pentru utilizarea noilor tehnologii folosite în activitățile de zi cu zi. Aplicația permite oferirea de informații personalizate, într-o manieră adaptată atât profilului utilizatorului (de exemplu, dacă utilizatorul are probleme de vedere, atunci poate utiliza opțiunea audio), cât și contextului (de exemplu, plimbare în centrul Madridului, la ora 12 PM, vara, temperatura 30ºC).

„Interesul pentru astfel de aplicații este din ce în ce mai ridicat, de aceea estimăm că, în trei ani de la finalizarea proiectului, cel puțin 20% din populația în vârstă din țările implicate în proiect și cel putin 10% din celelalte țări europene vor utiliza soluția”, a declarat Bogdan Padiu, CEO Teamnet.

Autor: Club It&C

Publicatie: www.clubitc.ro

Vezi comunicatul de presă

Înapoi