Știri

media

A fost dat startul proiectului NEXES RIA

NEXES_KOM4În 22 – 23 iunie 2015, a avut loc prima întrunire a Acțiunii de Cercetare și Inovație Horizon 2020 – Next Generation Emergency Services, pentru a semnala Acțiunea oficială de lansare de la 1 mai a.c. Găzduit de Coordonatorul RINICOM, în Marea Britanie, evenimentul a reunit șaptesprezece parteneri din Consorțiul NEXES și reprezentanta Agenției Executive pentru Cercetare a Comisiei Europene (REA), Elina Manova, Ofițerul de proiect NEXES.

Pe parcusul a două zile, reprezentanții lumii academice implicați în proiect, experții din industrie, printre care s-a numărat și Teamnet, și utilizatorii finali au discutat contextul actual referitor la serviciile de urgență de la nivel european, împărtășind experiențe valoroase care oferă o bază reală pentru dezvoltarea serviciilor de urgență de nouă generație în viitor.

Prin implementarea canalelor media ale viitorului, printre care se numără tehnologii internet-based și aplicații mobile, serviciile de urgență și cetățenii vor dispune de multiple instrumente de interacțiune, adaptate și cerințelor persoanelor cu dizabilități sau cu nevoi speciale care sunt în prezent încă private de serviciile de urgență universale. Partenerii NEXES au definit agenda pentru următoarele luni când vor implica cetățenii și specialiștii în servicii și operațiuni de urgență, în comunicații și rețelistică, în tehnologii de localizare și tehnologia informației pentru adresarea diferitelor dimensiuni sociale, tehnologice, organizaționale, de reglementare și etice implicate.

Teamnet Group și Orange România vor contribui la implementarea proiectului de cercetare si dezvoltare la nivel național. În cadrul proiectului, Orange va oferi expertiza și infrastructura de comunicații pe baza cărora Teamnet va dezvolta și integra servicii software pentru aplicațiile dedicate serviciilor de urgență la nivel național. Astfel, pe lângă apeluri vocale, vor putea fi redate mesaje multimedia, asigurând acces cetățenilor și reprezentanților instituțiilor medicale de pe orice tip de dispozitiv precum smartphone sau tabletă pentru a interveni într-un timp cât mai scurt într-o situație de urgență.

NEXES (nexes.eu) este o acțiune de cercetare și inovație dedicată creării serviciilor de urgență de ultimă generație, servicii 112 inovatoare care afișează întreaga conversație, informații de localizare îmbunătățite și capacitate de interoperabilitate optimizată în materie de situații de urgență. Prin integrarea unor tehnologii avansate, NEXES se angajează să revoluționeze serviciile de urgență, în beneficiul unei societăți mai sigure.

Înapoi