Bütün AB üye ülkeleri, doğanın korunması durumu ile ilgili raporlama için bir Romen CBSCBS çözümü kullanıyor

Algoritm-GIS-01Bükreş, 20 Mayıs 2013 – Romanya’daki en önemli IT&C çözüm entegratörlerinden biri olan TeamNet, Avrupa Birliği üye ülkeleri tarafından habitat ve türlerin dağıtım bölgesi ile ilgili jeo-uzamsal verilerini oluşturma ve rapor edilme imkanını tanıyan uygulamayı geliştirmiştir. 2013 Haziran ayı sonuna kadar üye devletler, Habitat Direktifine dayanarak aldıkları tedbirleri ve komüniter açısından önemli habitat ve türlerin korunması durumu ilgili Avrupa Komisyonu’na rapor etmek zorundalar.

Uygulama, jeo-uzamsal verilerin işlenmesi, analizin yapılması, stoklanması ve oluşturulmasına izin veren teknoloji olan bir CBSCBS’de (Coğrafik Bilişim Sistemi) habitatların ve türlerin bölgesini göstermektedir. TeamNet tarafından geliştirilen çözüm, Avrupa Birliğinin birkaç üye ülkeleri tarafından tavsiye edilen bir çok algoritma arasından yapılan seçim sonucunda raporlama enstrümanında entegre edilmiştir. Proje lehtarı, Avrupa Çevre Acentesi’ne ait Biyoçeşitliliğin Koruması Avrupa İçerik  Merkezi’dir.

TeamNet CEO’su Bogdan Padiu, „Avrupa Birliği’ne raporlama enstrümanın gelişiminde katkıda bulunmamız için seçilmemiz, güvenilir bir partner olduğumuzu ve CBS teknolojisi alanındaki uzmanlığımızın uluslararası seviyede kabul gördüğünün kesin bir ispatıdır. Geliştirdiğimiz uygulama aracılığı ile, AB üye ülkelerini doğa korumasında daha etkin bir biçimde eforlarını yönetmeleri konusunda destekliyoruz” diye beyanda bulundu.

Algoritma, üye devletlerin gerekliliklerine uyarlanmış olup ayrıca kamuya açıktır. Bunun, Natura 2000 isimli Avrupa şebekesinin bir parçası olan Toplumsal açıdan Önemli Sit Alanlarının kurulması ile doğal habitatların, bitki ve hayvan türlerinin korunması olan amaca sahip Habitat Direktifinin yerine getirilmesi konusunda katkıda bulunmaktadır. Söz konusu direktifin 17. maddesinin hükümlerine dayanarak AB üye devletleri, Haziran ayının sonuna kadar Avrupa Komisyonuna, doğanın korunması için alınan önlemleri ve toplumsal açıdan önemli habitatların ve türlerin korunması ile ilgili durum değerlendirmesi raporlamasıyla yükümlüdür. Son raporlama 2007 yılında yapılmıştır.

Bu algoritmanın geliştirilmesi, CBS teknolojisi kullanılan TeamNet’e ait otuzdan fazla projeden bir tanesidir. TeamNet tarafından geliştirilen CBS sistemleri yardımı ile Romanya’da bütün Natura 2000 (530’dan fazla) sit alanları ve korumalı bütün doğal bölgeler (900’den fazla) yönetilmektedir.

TeamNet, Romanya’da jeo-uzamsal sistemlerin ve haritaların geliştirilmesinde 5 yıllık bir uzmanlığa sahiptir. CBS teknolojisi son yıllarda neredeyse bütün aktivite alanlarında kullanılmıştır. Bu teknoloji, veri tabanları arasında bağlantıları ile grafikli gösterimleri ve birkaç tematik katmanların (çeşitli bilgiler) üst üste gelmesi dahil olmak üzere, harita üzerinde bilgilerin gösterilmesinde en etkin çözümü sunuyor.

TeamNet hakkında

Piyasada 12 yıllık bir tecrübeye sahip olarak TeamNet, Romanya da en önemli IT entegratörlerinden bir tanesidir. Kendi portföyü çok geniş bir yelpazeye sahip olup CBS, Big Data, hardware, sistem entegrasyon projeleri arasında yönetim, nakliye, çevre, sağlık ve tarım alanınlarındaki müşteriler için anahtar teslimi projeler dahil etmektedir.

2011 yılı sonunda TeamNet grubunun cirosu 34 milyon Euro’ya ulaşmıştı. 2012 yılında TeamNet, ardarda 5 yıl gelirlerin artma oranına göre rakiplerini geride bırakarak Deloitte Technology Fast 50 Central Europe programının en iyileri arasında dahil edilmiştir.

TeamNet hakkında bilgi edinmek için Kurumsal Departmanı, GolinHarris Bükreş, Andrada Busuioc ile ABusuioc@golinharris.com e-mail adresinden veya +40.745.974.785 telefon numarasını arayarak iletişim kurabilirsiniz.