Hükümet Cloud’u Kamu Makamları ve Vatandaşlar Arasında Basitleştirilmiş ve Etkin bir Çözüm

Ymens ve NEC olarak, en yeni nesil için kamu sektöründeki kullanıcıların IT hizmetlerine erişimini kolaylaştıracak olan, özel sektörde yatırım yoluyla hükümetin Cloud gelişimi için bir model öneriyoruz.

SaaS tipi (Software as a Service) özel işlevleri ekleyerek Hükümet Cloud altyapısı işleten G-Cloud özel operatörleri aracılığıyla, bu iki şirket tarafından önerilen model, vatandaşlarla ve  tüm toplululukla ilişkileri somut olarak iyileştirerek işlevsel verimliliğin artırılması ve maliyetlerin eniyileştirilmesinde kamu kurumları destekler. Bu optimizasyonlar, ilk yatırımın özel sektöre aktarılması, abonelik modeli maliyeti, insan faktörüne bağımlılığının ortadan kaldırılması ve düşük maliyet sağlanması ile elde edilir.

Hükümet Cloud’u kalite olan ve daha kolay ulaşılabilir kamu hizmetleri, (G-Cloud adıyla) halen İngiltere gibi diğer ülkelerde tanınan bir kavramdır. Ymens ve NEC, kamu sektörü için yenilikçi Cloud çözümleri sunmak için Romen piyasasında gerekli teknoloji ve uzmanlığı katmaktadır.

Ymens CEO’su Bogdan Balaci:
„Entegre ve birleşik bir devlet Cloud’unun oluşturulması, Cloud çözümlerine erişimi yöneten ve kamu kurumlarını sürekli olarak perfomanslı bir şekilde işleten bazı özel işletmecilerin ortaya çıkmasını gerektirir.
NEC ile işbirliği sayesinde Ymens, devlet bütçesinden minimum yatırım ile, ulusal düzeyde Cloud şeklinde entegre IT çözümleri kullanımına erişilmesini kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. ”

Ymens ve NEC girişimi, kamu bütçelerinde tasarruf oluşturmak için e-Devlet projeleri esnasında Cloud  teknolojisinin kullanımını teşvik eden AB direktiflerine uygundur.

Romanya’ya adanmış devlet Cloud’u üç ana temel üzerinde inşa edilebilir:
online erişim – Kamu kurumları ve Romanya devleti tarafından sunulan hizmetlerden yararlananlar için ortak buluşma noktası;
entegrasyon – muhasebeden altyapı yönetimine kadar bölgesel kurumlar ve onların ortak süreçlerine özgü hizmetleri  içerir;
birlikte çalışabilirlik – farklı Cloud çözümleri kullansalar bile, kamu kurumları arasındaki veri ve hizmet alışverişinin kolaylaştırılması.

NEC Europe Başkan Yardımcısı – Nicolae Varvara:
„Özel G-Cloud işletmecisinin yeni rolü hükümet Cloud ekosisteminde önemli hale gelmektedir.
Bu, tüm hizmetler için kamu kurumu ve entegre bir SLA aracılığıyla vatandaşlara sağlamanın ve bulut hizmetlerinin güvenli yönetimi olacaktır.
Modeli uygulamak için Cloud teknolojisinin uygulanabilir bütün çerçeveyi ve G-Cloud özel işletmeciler için özel gereksinimlerini tanımlamak üzere kamu politikalarının düzenlenmesi konusunda Romanya makamları ile birlikte çalışmamız gerekir.

Böylece bu kavramı Romanya’da uygulamak için, kamu sektörü için onaylanmış tedarikçiler için bir sertifikasyon şemasının geliştirilmesi ve uygun yasal çerçevenin düzenlenemsi gereklidir.”

Kamu İdaresi için Verimliliğin Arttırılması

Bir hükümet Cloud’u piyasasının oluşturulması, şu anda kullanılan geleneksel çözümlere alternatif bir yaklaşım ile, merkezi ve yerel IT ihtiyaçlarını karşılayarak kamu sektöründe teknoloji düzeyini artıracak potansiyele sahiptir.

NEC Europe Başkan Yardımcısı Nicolae Varvara’ya göre “bu şekilde kamu idaresi daha şeffaf bir kurum ve vatandaşlar için daha etkin bir IT hizmetleri sağlayıcısı olur.

Devlet için Cloud çözümleri makamlar tarafından bilişim sistemlerine hiçbir yatırım gerektirmez. Kaynak tüketimi, aylık abonelik bazında yapılır, altyapının yönetim ve bakımına ilişkin  sorumluluk ise özel Cloud işletmecisine aittir.

Maliyetler öngörülebilir olup kamu kurumlarında uzmanlaşmış personellerine ilişkin sorunları kaldırılır.

“Kamu sektörde kullanılıp, Cloud teknolojisi, prosedürlerin basitleştirilmesi ve kamu makamlarıyla deneyimi radikal olarak dönüştürecek olan çözümlere erişimin kolaylaştırılmasıyla vatandaşları desteklemektedir” – Nicolae Varvara.

Kaliteli Hizmet, Vatandaşa Hızlı Teslimat

Devlet Cloud’u, vatandaşlar için bilgiye kolay erişim, dosyalarındaki hataları azaltmak, kullanıcılar ve kurumlar arasında basitleştirilmiş etkileşim ve sık sık yol yapmaktan ve gişelerin önünde harcanan zamanın azalması anlamına gelir.

“İnsanların hayatlarını kolaylaştıran mobil teknolojiler tarafından yönetilen bir dönemde, devlet Cloud’un özel işletmeciler için kamu hizmetleri piyasasının açılması için bir çerçeve oluşturmak çok önemlidir.” – Ymens CEO’su Bogdan Balaci