Teamnet Sırbistan-Romanya sınır bölgesinde doğal afetlerin yönetiminde kullanılmak üzere Sırbistan’a yüksek teknoloji tedarik ediyor

Bükreș, 26 Mayıs 2015 – Teamnet Grubu, bölgenin en önemli bilişim Sistemleri entegratörlerinden biridir. Romanya ve Sırbistan sınır bölgesinde doğal afetlerin yönetiminde kullanılmak üzere entegre bir sistem geliștirerek büyük bir proje bünyesinde acil durumlar emniyeti için sınır ișbirliği amaçlı Sırbistan’da kullanmıștır. Caransebeș (Romanya) – Güney Banat (Sırbistan) sınır halkları, su baskınları, yangın veya diğer doğal afetler durumunda hızlı cevap ve prosedürlerin geliștirilmesi sonucu daha emniyetlidirler.

Sırbistan Cumhuriyeti İçișleri Bakanlığı bünyesinde Acil Durumlar Sektörü için Teamnet tarafından geliștirilen İHA (İnsansız Hava Aracı) teknolojisine dayanan entegre bilişim sistemi ve CBS (Coğrafi Bilgi Sistemi) kullanmak ve doğal afetlerin yönetiminde kullanılmak üzere özel ekipmanları teslim edildi. Proje, yerel bölge için bir ilk oldu, Teamnet, Romanya’nın bölgeye İHA teknolojisine dayanan entegre çağrı ihrac eden ilk șirkettir.

Bogdan Padiu, Founder and CEO TeamNet Group“Acil durumların yönetimi için Romanya ve Sırbistan’ın ișbirliği sayesinde, teknoloji ile korunan sınır bölgesi kurmak çok önemli bir adımdır. TETRA ve uydu iletișim sistemleri bünyesinde CBS ve İHA teknolojileri entegre ederek Romanya ve Sırbistan sınırı emniyeti için kullanmak eşsiz bir fırsat olmuștur. Böylece doğal afet yönetimine katkıda bulunarak daha emniyetli bir sınır bölgesi oluşmuștur. İnanıyoruz ki böyle büyük projelerin, halk üzerinde gerçek etkisi olacaktır.”

Bogdan Padiu
Teamnet Grubu CEO’su

Caransebeș ve Güney Banat İlçesi İHA (İnsansız Hava Aracı) sistemi aracılğı ve Land Rover Defender, arazi tipi araç ile gözetim altındadır. Böylece, genelde müdahale araçlarının kullanılamaz olduğu yerlerde, bu araziler kapsanabilir. Ayrıca, Teamnet tarafından geliștirilen EmerGIS sistemi, kriz yönetimi, CBS, tehlikeli maddeler yönetimi, kaynakların  yönetimi, tahliye operasyonları, arama kurtarma veya diğer cihazların, entegre cihazları  etkin yönetim modülleri ile yerel makamların yadımına geliyor.

Teamnet tarafından Sırbistan’da hayata geçirilen proje “Caransebeș ve Güney Banat İlçesi sınır bölgelerinde acil durumlarda ortak yönetim” Romanya-Sırbistan sınır ișbirliği bünyesinde IPA programı içerisinde yer almaktadır. Programın stratejik amacı, sınır bölgesindeki ilgili makamların acil durumlarda bilgi alıșveriși ve doğal afet durumlarında takip etme yeteneğini arttırma amaçlı ișbirliğini sağlamlaștırmak. İșbu programın Romanya’da Yönetim Otoritesi, Yerel Kalkınma ve Kamu Yönetimi Bakanlığı’dır (MDRAP), Sırbistan Cumhuriyeti ise Ulusal Otorite tarafından  Sırp Cumhuriyeti Avrupa Bütünleșmesi Ofisi tarafından temsil edilmektedir.

Teamnet hakkında:

14 yıllık tecrübesi ile Teamnet, bölgenin en önemli bilişim Sistemleri entegratörlerinden biridir.

Grup, 2013 yılında 71 milyon Euro ciroya ulaşmış olup, yedi yıl ardarda ‘’Deloitte Technology Fast 50 Central Europe’’ listesine dahil edilmiștir. Ayrıca, ‘’Deloitte Technology Fast 50 Central Europe’’ tarafından düzenlenen 2013 yılında ‘’T0p Big 5” kategorisine dahil edilmiștir ve üçüncü sırayı almıș olup, bu alanda Romanya’nın tek șirketidir.