Comunicate de presă @sr

Rumunija, nagrađena na internacionalnom nivou za IT rešenja menađžmenta vanrednih situacija

Bukurešt /București/, 22. septembar 2016. god. – Rumunska IT rešenja postaju veoma cenjena u internacionalnoj konkurenciji. Ovoga puta, paket software proizvoda koji je specijalno kreiran za menadžment vanrednih situacija je bio nagrađen iz dve kategorije na takmičenju International Business Awards 2016. Na taj način, proizvodi koje je razvila grupa Teamnet Group dobili su nagradu Gold Winner u kategoriji Best New Product/ Service – Software Development Solution i Silver Winner za Best New Product/ Service – Software – Integration Solution.

International Business Awards predstavlja jedno od najpoznatijih takmičenja ovog profila na svetskom nivou. Ove godine bili su registrovani upisi iz 60 zemalja i 3.800 nominalizacija.  Među pobednicima ovogodišnjeg takmičenja nalaze se i AT&T, Cisco Systems, Vodafone, Accenture, OMV Group, Unilever, Thomson Reuters, Visa Europe, Mondelez International.

gold stevieOsim ovih nagrada, koje sa radošću primamo, paket proizvoda odražava naš osmogodišnji rad u istraživanju i razvoju i pronalaženju proizvoda koji će odgovarati aktuelnim potrebama ovlašćenih organa iz bilo koje zemlje u domenu menadžmenta vanrednih situacija, naročito u globalnom kontekstu koji postaje sve osetljiviji što se tiče javne sigurnosti. Ova rešenja su trenutno implementirana u 16 nacionalnih i regionalnih agencija, koriste  ih preko 1.500 operatera za upravljanje vanrednih situacija u Rumuniji, Srbiji i Bugarskoj. Dodatnu vrednost ovaj paket proizvoda ima zahvajujući komponenti za Face Recognition, u saradnji sa japanskom grupom NEC”, izjavio je Bogdan Padiu, CEO Teamnet Group.

Pobednike takmičenja International Business Awards utvrdili su preko 200 članova iz celog sveta, glasajući aplikacije u intervalu maj – avgust. Nagrade, nazvane i „Stevies”, biće uručene pobednicima u okviru gala svečanosti u Rimu, 21. oktobra 2016. god. Više informacija o pobednicima i takmičenju International Business Awards možete naći  aici. /ovde/

Paket Teamnet odgovara za četiri faze menadžmenta u vanrednoj situaciji ili katastrofi –  smanjenje, priprema, odgovor i oporavak. Sadrži tri osnovna proizvoda – EmerGIS, EmerCONF i EmerSIM – i devet dodatnih proizvoda koji mogu samostalno funkcionisati ili mogu biti integrisani u okviru drugih proizvoda Teamnet, kao i sa proizvodima drugih kompanija. Za više detalja o komponentama paketa Emergency kompanije, konsultujte donju sliku.

O Grupi Teamnet:

S iskustvom od 15 godina, Teamnet jedan je od glavnih integratora sistema u regiji, s podružnicama u Rumunskoj, Turskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Belgiji, Svajcarskoj,  i Republici Moldovi.

Grupa je je 8 godina uzastopno prisutna u regionalnim klasifikacijama Deloitte.