Știri

media

Teamnet: Dezvoltarea specialiştilor IT din țară, primul pas pentru transformarea României într-un hub de export IT

bogdan-padiu-contentRomânia este un important exportator de IT în regiune, însă există un continuare un potențial uriaș neexplotat în această zonă. “Prin dezvoltarea specialiștilor IT și trecerea de la exportul de resurse umane la cel de inteligență procesată sub forma unor soluții și produse competitive, România poate deveni un hub de export IT”, este de părere Bogdan Padiu (foto), CEO Teamnet Group.

Astfel, tinerii talentaţi şi creativi, cu capabilităţi tehnice extraordinare şi cu o pasiune vizibilă pentru tehnologie, reprezintă miza României pentru o industrie solidă a exportului de tehnologie. România exportă în prezent resursele umane, atât prin faptul că numeroși tineri aleg să lucreze în alte țări, cât și prin faptul că exportul de tehnologie înseamnă în cea mai mare parte export de ore de lucru per specialist IT. Este necesară o schimbare de paradigmă care să rezulte în exportul de inteligenţă sub forma unor produse complexe ce pot fi implementate de companiile locale pe plan regional.

“Dezvoltarea unui ecosistem de specialiști care să dezvolte și să susțină exportul de tehnologie al României este un proces care trebuie susținut prin investiții şi eforturi comune din partea sectorului privat și cel public”, a adăugat Bogdan Padiu.

Teamnet investește anual în dezvoltarea tinerelor talente din IT şi contribuie la dezvoltarea acestora în resurse valoroase. Grupul are unul dintre cele mai active programe de internship din țară și ,începând cu anul trecut, a lansat un nou program, From Zero to Hero, prin care oferă studenților cursuri gratuite în cadrul companiei. În plus, Teamnet are deja o tradiție în colaborarea cu mediul universitar, lansând în fiecare an programe de cercetare și dezvoltare dedicate studenților.

Înfiinţat în 2001, Grupul Teamnet este unul dintre primii trei integratori de IT&C din România. În anul 2010, grupul a intrat pe piaţa regională dezvoltând proiecte de anvergură pentru organizaţiile publice din private din Europa Centrală și de Est (CEE), Orientul Mijlociu şi Africa de Nord (MENA).

Înapoi