Știri

media

România, cea mai bună poziționare de până acum în topul tehnologic Deloitte CE Technology Fast 50

Deloitte

România are anul acesta cea mai bună poziționare de până acum în clasamentul de tehnologie Deloitte Fast 50, realizat în zona Europei Centrale și de Est, țara noastră ocupând primul loc în categoriile Fast 50 și Rising Stars și locul al treilea pe segmentul Big 5.

Pe de altă parte, Vola.ro, compania care ocupă prima poziție în categoria Fast 50, se află pe acest loc pentru a treia oară consecutiv. Furnizorul online de servicii de turism a avut o creștere de 5.729% în ultimii cinci ani.

Clasamentul include cele mai dinamice companii de tehnologie din opt țări din regiune (Croația, Republica Cehă, Lituania, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Ungaria, în funcție de rata de creștere a veniturilor din ultimii cinci ani (2008-2012). De asemenea, companiile trebuie să aibă venituri de cel puțin 50.000 de euro, să dețină proprietate intelectuală care contribuie semnificativ la veniturile operaționale sau să dedice o parte substanțială din venituri pentru cercetare și dezvoltare de tehnologie.

A treia țară în regiune după numărul de companii în top

Țara noastră este a treia țară din regiune în privința numărului de companii prezente în topul Fast 50, pe primul loc aflându-se Polonia cu 22 de companii, urmată de Ungaria cu 8 firme.

România are șase companii în topul Deloitte Europa Centrala Technology Fast 50. Acestea sunt: Vola.ro (din București, cu o creștere de 5.729% a veniturilor în perioada 2008-2012), TeamNet International (București, +639%), Crys Computers (București, +431%), SmartTel (București, +288%), Fortech (Cluj-Napoca, +286%) și Ingenio Software (București, +239%).

Creșterea României, aproape dublă decât a regiunii

„Creșterea medie a României a fost de 1.269% în ultimii cinci ani, în timp ce media în regiune a fost de 671%. Anul acesta România s-a clasat pe primul loc în categoria Fast 50 cu Vola.ro și, în premieră, în Rising Stars cu Insoft Development& Consulting. Pe de altă parte, TeamNet International se află pe poziția a treia pe segmentul Big 5, care se referă la companii cu afaceri de peste 25 de milioane de euro. Acestea sunt cele mai bune rezultate ale României din istoria clasamentului”, a afirmat Alina Mirea, partener audit, specializat în industriile tehnologie, media și telecomunicații în cadrul companiei de consultanță și audit Deloitte Romania.

TeamNet International a avut o creștere de 639% în ultimii cinci ani și s-a clasat pe locul al treilea în categoria Big 5, dar și pe al 17-lea în Fast 50, în timp ce Insoft Development& Consulting a avut o creștere de 2.884% în ultimii trei ani. Categoria Rising Stars, cea în care lideri sunt cei de la Insoft, măsoară rezultatele financiare ale companiilor pe trei ani.

Dintre cele 50 de companii din clasament, 29 sunt din zona de software, 13 sunt de internet, 5 de telecom și rețelistică, iar câte o companie reprezintă segmentele de computere&periferice, media&divertisment, componente, electronice, semiconductoare.

„Predomină companiile din software pentru că tendința pieței este de orientare către online, iar pentru dezvoltare pe online ai nevoie de software, de tehnologie pură”, a afirmat pentru Wall-Street.ro, Alina Mirea.

Autor: Cristina Negraru

Publicație: www.wall-street.ro

 

Înapoi