Știri

media

Noul sediu central Teamnet: cum arată mini-orașul de 10.000 mp amenajat de companie

Pic1

Un spațiu de birouri de 10.000 mp, cu 50 de săli de ședință, insule de relaxare și săli de mese care te duc cu gândul la restaurantele din oraș, așa arată noul sediu central al Teamnet din proiectul de birouri Green Gate, aflat în zona piața Chirigiu din Capitală.

Sediul companiei Teamnet îți dă sentimentul unui micro-oraș, la intrare vezi indicatoare care te îndrumă, o dată intrat te poți delecta cât aștepți cu opere de artă ale unor tineri artiști, în față ai un șir tentant de canapele care se intind de-a lungul culoarelor, iar dacă ești atent zărești în stânga o sală de mese care ți se va părea surprinzător de cunoscută, fiind o replică a unui restaurant din centrul istoric. O dată ajuns în spațiile de lucru, observi că și acolo angajații se pot “teleporta” într-o sufragerie confortabilă, parcă scoasă din revistele de amenajări interiore atunci când simt nevoia unei pauze.

Pic2

Noul sediu central al Teamnet este situat în clădirea Green Gate, cel mai mare proiect de birouri livrat anul acesta în București, unde ocupă 4 etaje din totalul de 11 niveluri ale clădirii. „Suntem în prezent cel mai mare chiriaș al Green Gate, cu o suprafață totală a birourilor Teamnet de 10.000 de metri pătrați”, spun oficialii companiei. Dincolo de dimensiuni, sediul în care lucrează peste 600 de angajați este un spațiu în care se pune accentul pe colaborare și creativitate. Sediul Teamnet abundă în spații de relaxare, are amenajat un spațiu amplu de joacă cu mese de biliard, fosball și ping pong și include bucătării la fiecare etaj și terase.

Pic3

Departamentele Teamnet sunt dispuse de-a lungul a 3 etaje (8-10), în timp ce etajul 7 este un spațiu public, destinat întregii organizații, oferind un spațiu amplu de săli de meeting, training și relaxare. Zone de relaxare sunt însă încorporate și în open space-urile de la celelalte etaje.

„Dispunem de peste 50 de săli de meeting în noul sediu central. Cele mai multe dintre acestea se află la etajul 7, însă fiecare departament dispune de săli de meeting dedicate. Aceste spații au fost gândite pentru a facilita comunicarea atât între echipe, cât și cu clienții și colaboratorii noștri”, au completat oficialii Teamnet. Stațiile de lucru sunt preponderent situate în spații open space. „Ne dorim să încurajăm colaborarea între echipe, tocmai de aceea am pus acces pe spațiile open space”, au spus reprezentanții companiei.

Pic4

Teamnet s-a mutat recent în birourile din GreenGate, pe care le-au închiriat încă de la demararea construcției clădirii, printr-o tranzacție intermediată de The Advisers/Knight Frank. Până la mutarea în GreenGate compania avea birouri în Sema Parc, unde era și sediul central, dar și în zona de birouri din incinta Marriott și în zona Piața Victoriei. Prin mutarea în noua clădire de birouri, practic compania și-a consolidat operațiunile din Capitală.

Pic5

În prezent, doar aproximativ 15% din echipa Teamnet va continua să își desfășoare activitatea în afara sediului din Green Gate. În acest moment, grupul mai are un birou în București, la Piața Victoriei, 3 birouri în țară și alte 4 birouri în Belgia, Serbia, Turcia și Republica Moldova. „Planurile noastre de extindere vizează dezvoltarea de proiecte și în alte țări din regiune și deschiderea de birouri la nivel regional în alte 12 țări, printre care Polonia, Italia sau Bulgaria”, spun oficialii companiei.

Pic6

Care sunt avantajele noului sediu central? „Infrastructura modernă disponibilă în Green Gate, eficiența energetică ridicată a clădirii și conceptul green, cu grădini suspendate, se înscriu în filozofia noastră de brand și conduc la dezvoltarea sustenabilă a societății și la transformarea acesteia prin tehnologie”, spun oficialii Teamnet. În ceea ce privește dezavantajele noului sediu, reprezentanții Teamnet spun că „nu am găsit până acum niciunul. Green Gate nu doar că ne acoperă toate necesitățile din punct de vedere al spațiului și al designului, dar clădirea este poziționată într-o zonă centrală, în apropiere de Palatul Parlamentului, oferă numeroase locuri de parcare pe nivelurile subterane, precum și facilități pentru angajați”.

Pic7

Lipsa unei guri de metrou în imediata apropiere a clădirii a fost suplinită de companie prin introducerea unor autobuze care fac curse între Unirii și Green Gate pentru a-i transporta pe angajații Teamnet.

Despre designul noului sediu, oficialii companiei spun că în amenajare principalul lucru pe care l-au urmărit a fost „acela de a fi reprezentativ pentru ceea ce suntem și ceea ce facem. Astfel, fiecare element face parte din identitatea noastră sau face trimitere către industriile în care activăm”.

Pic8

Astfel, spre exemplu, fiecărui etaj îi revine o zonă geografică din teritoriul pe care compania îl acoperă prin serviciile oferite. Etajului 7 îi corespunde România. Bucătăria poartă numele capitalei și reproduce un restaurant cunoscut din centrul vechi, în timp ce spațiile de întâlnire sunt denumite pornind de la principalele reședințe de județ. Etajului 8 îi corespund Orientul Mijlociu, Asia și Nordul Africii, etajului 9 îi corespund țările Balcanice și Republica Moldova, iar etajul 10 este reprezentativ pentru Uniunea Europeană.

„Un alt exemplu este înglobarea de elemente reale din activitatea companiilor sau departmentelor. Sala de board este poate cea mai spectaculoasă, prin folosirea unor elemente reale, cum ar fi UAV-ul Hirrus, tavanul luminat cu cerul senin sau elementele ce compun tablourile laterale”, au mai spus oficialii Teamnet.

Pic9

Grupul Teamnet include Teamnet International – integrare IT&C, Teamnet Daedalus – furnizor de tehnologie medicală, un joint venture cu compania Daedalus din Italia, Teamnet Engineering – furnizor de soluții de automatizare a sistemelor de management al deșeurilor, a apelor uzate – și Teamnet Ymens – furnizor de soluții cloud. Teamnet International, parte din grupul Teamnet, este una dintre cele mai dinamice companii de tehnologie din regiune conform topului anual al Deloitte.

Fotografii de: Mircea Dragoș.

Autor: Cristina Mihai
Publicaţie: www.Wall-Street.ro

Înapoi