Știri

media

“Localități fictive din România” în reportaj la Digi24

În luna februarie, Teamnet a participat la Open Data Hackathon , dezvoltând două proiecte care utilizează baze de date naționale publice: “Localitățile fictive din România” și “Eu pe ce stradă stau?”.

La finalul competiției, echipa Teamnet condusă de expertul Iurie Maxim, cel care coordonează și departamentul de GIS din cadrul grupului, s-a clasat pe locul al 3-lea cu proiectul prin care a reușit să identifice 126 de localități fictive din România.

Rezultatul efortului de echipă desfășurat pe parcursul concursului s-a concretizat într-o aplicație sub formă de hartă interactivă, bazată pe tehnologie Esri (ArcGIS Online). Aceasta înfățișează localitățile care astăzi au ajuns părăsite sau al căror teritoriu geografic a ajuns să aibă o altă utilizare, alături de câteva informații care certifică clasificarea lor ca fiind fictive.

Postul TV Digi24 a dezvoltat mai departe acest subiect. Pornind de la proiectul echipei Teamnet, a realizat un amplu reportaj în care investighează motivele pentru care multe dintre localitățile României au ajuns să nu mai existe, figurând în prezent doar in nomenclatoarele și baze de date neactualizate.

Materialul complet poate fi vizualizat aici.

Cel de-al doilea proiect prezentat în cadrul competiției – “Eu pe ce stradă stau?” – și-a propus să identifice problemele și să documenteze problemele străzilor din București. Astfel, membrii echipei au găsit 346 de diferențe între numele cu care figurează străzile în baze de date diferite.

Înapoi