Știri

media

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început efectuarea plăţilor finale aferente cererilor unice de plată – Campania 2015

Respectând calendarul stabilit și obiectivele asumate, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că ieri 7 aprilie a început autorizarea iar astăzi, 8 aprilie, a început efectuarea plăților finale aferente cererilor unice de plată – Campania 2015.

Ieri, 7 aprilie a.c., erau pregătite pentru plată 536.160 cereri unice în sumă totală estimată de 300 milioane euro. Dintre acestea, o primă tranșă de 27.273 cereri, în sumă totală de 13.687.915 euro vor fi plătite în cursul zilei de astazi.

Aceste prime plăți sunt efectuate către fermierii care au solicitat plata pentru schemele din sectorul vegetal.

Este important de reținut că plățile se efectuează progresiv începând cu data de astăzi, pe măsură ce dosarele fermierilor sunt procesate și validate pe tot fluxul de lucru din cadrul sistemului informatic, pentru fiecare schemă de plată pentru care s-a făcut solicitarea.

Funcționarii APIA împreună cu specialiștii consorțiului SIVECO – Teamnet depun toate eforturile în vederea respectării cu strictețe a termenelor planificate și comunicate, astfel încât fondurile să ajungă cât mai repede la fermieri.

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să consultați comunicatul APIA din 8 aprilie 2016 – CP_Plati_Campania_2016_08.04.2016.

Înapoi