Știri

media

15 ani de transformare prin tehnologie.
Evoluăm împreună

15 years of teamnet

Cu 15 ani în urmă, puține aspecte actuale ale vieții noastre de zi cu zi păreau plauzibile. În 2001, ideea de tehnologizare a fiecărei locuințe, fiecărui birou și domeniu de activitate era mai degrabă ficțiune. Astăzi lucrurile s-au schimbat radical și am ajuns să depindem de tehnologie în tot ceea ce facem. Tehnologia nu mai este apanajul industriei de IT, ci o realitate a tuturor domeniilor de activitate din întreaga lume.

Teamnet a fost fondat tocmai cu această viziune, potrivit căreia tehnologia stă la baza evoluției societății și, astfel, a ajuns în scurt timp unul dintre cei mai importanți integratori de sisteme din România, dar și din regiune, cu competențe ample în Cloud, Robotics, Emergency și SCADA. În ultimii cinci ani, Teamnet s-a exins la nivel internațional, cu ambiția de a se număra printre liderii incontestabili în domeniul inovației tehnologice din Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

De un deceniu și jumătate, Teamnet se numără printre pionierii care împinge granițele tehnologiei, dezvoltând și implementând infrastructură tehnologică și proiecte de magnitudine în mediul public și privat, atât în plan național, cât și regional. Cu un portofoliu unic de soluții implementate cu succes la nivel internațional, Grupul a pus la dispoziția clienților instrumentele necesare pentru a transforma domenii precum siguranța publică, administrație, sănătate, transport, agricultură, mediu sau energie.

În ultimii trei ani, cifra de afaceri a Teamnet a crescut de la 55 milioane de euro în 2012, la 93 milioane de euro în 2014. Mai mult decât atât, Teamnet este singura companie româneacă care a fost inclusă în ultimii opt ani consecutiv în topurile regionale Deloitte. Dezvoltarea Grupului Teamnet este rezultatul unei strategii dinamice și sustenabile, recunoscută la nivel european.

O contribuție-cheie în eficiența acestei creșteri organice au avut-o parteneriatele strategice cu organizații mari precum Microsoft, Airbus, Orange sau NEC, și cu investitori strategici internaționali, International Finance Corporation, membră a Grupului Băncii Mondiale și Black Sea Trade & Development Bank.

Pe măsură ce Grupul s-a dezvoltat, competențele companiilor sale s-au diversificat și aprofundat. Teamnet a pus bazele Ymens, primul broker de cloud din Romania. Aplicațiile și platformele GIS ale Teamnet sunt folosite de toate statele membre UE pentru raportare la nivel de uniune, în domeniul protejării mediului. Sistemele UAV dezvoltate și implementate de Teamnet în România transformă modul în care clienții din agricultură sau cadastru își culeg datele, iar divizia de Engineering s-a specializat atât în implementarea sistemelor SCADA clasice, cât și în abordări în Cloud și Internet of Things ale acestor tehnologii.

Grupul Teamnet a parcurs în 15 ani drumul de la o companie mică de IT la unul dintre principalii dezvoltatori și integratori de sisteme din regiune, bazându-se pe viziune, strategie, dar mai ales pe o echipă puternică, care prin pasiunea sa pentru inovație și prin competențe tehnice extraordinare a reușit să livreze proiecte de anvergură, cu impact real asupra societății.

În următorii 5 ani, planurile de dezvoltare sunt orientate către Europa, Orientul Mijlociu, Africa și Asia de Sud Est, iar până în 2020, peste 50% dintre veniturile Teamnet vor veni din internațional.

Iar lucrurile nu se opresc aici. Următorii ani ai Grupului vor fi despre noi parteneriate strategice alături de organizațiile care cred, ca și noi, în potențialul transformării digitale. Teamnet își propune, astfel, să devină un catalizator al acestei  transformări în România și pe plan internațional.

 

Vă mulțumim că ne sunteți alături!

 

Înapoi