GIS

Am început să punem accent pe dezvoltarea competenţelor în producerea hărţilor prin sistemele geospatțale încă din anul 2005. În ultimii ani ne-am consolidat echipa de specialişti care dezvoltă soluţii geospațiale pentru întreg teritoriul ţării noastre. Experţii noștri GIS, ale căror competenţe sunt recunoscute la nivel internaţional, lucrează în cadrul Teamnet în strânsă legătură cu restul colegilor din alte zone de expertiză.

Performanţa companiei noastre este strâns legată de utilizarea tehnologiei GIS într-un mod inovativ. Capacitatea de integrare a acesteia în proiecte complexe, din diferite domenii de activitate, reprezintă cel mai important factor de diferenţiere a grupului Teamnet pe piaţa locală şi regională. Prin cele peste 30 de proiecte în care am integrat această tehnologie, am transformat GIS într-un motor al eficientizării şi modernizării multor sectoare de activitate.
Importanța tehnologiei GIS rezidă din beneficiile pe care aceasta le aduce clienților noștri.

La nivel european ne referim în primul rând la reuşitele legate de alinierea ţărilor la standardele Uniunii Europene. Teamnet a dezvoltat instrumentul de raportare către Comisia Europeană privind starea de conservare a naturii, prin intermediul căruia sprijinim demersul UE legat de protecţia mediului şi asigurăm statelor membre o gestiune mai eficientă a eforturile despuse în această direcţie.

Din persectiva instituţiilor publice, utilizarea GIS duce la creşterea capacităţii acestora de prelucrare a informaţiilor în timp real, pentru a veni prompt în întâmpinarea cetăţenilor. Ca vector de progres, tehnologia GIS integrată în proiectele Teamnet aduce beneficii semnificative societăţii, atât direct – prin punerea la dispoziţia cetăţenilor a portalurilor externe dezvoltate în cadrul proiectelor, cât şi indirect, prin eficientizarea activităţii instituţiilor.

Noi, la Teamnet, susţinem organizaţiile publice şi private să îşi gestioneze rapid şi eficient datele geospațiale, având impact imediat şi direct asupra calităţii vieţii cetăţenilor. De asemenea, efectele pozitive ale tehnologiei GIS sunt asigurate şi pe termen lung asupra societăţii, prin contribuţia pe care o are această tehnologie la reducerea continuă a impactului omului asupra mediului.

Tehnologia GIS îşi găseşte aplicabilitate într-o multitudine de domenii de activitate – administraţie, transporturi, mediu, sănătate sau agricultură sunt doar câteva dintre acestea. Hărţile GIS dezvoltate de experţii Teamnet ajută la gestionarea datelor geospațiale de pe întreg teritoriul României. Pe baza lor sunt administrate:

- Peste 8.000 de locaţii înregistrate în diverse sisteme (de la staţii de monitorizare a calităţii aerului, până la diverse puncte sau arii de interes: biserici, şcoli, spitale, autostrăzi etc.);
– Peste 5000 de specii de animale, din peste 390 de tipuri de habitate;
– Toate siturile de importanță comunitară – 531;
– Toate ariile naturale protejate – peste 900.

Expertiza noastră GIS, recunoscută la nivel internaţional, susţinută de bogata experienţă în operarea tehnologiei UAV, ne-a permis să construim un ecosistem eficient de creare şi gestionare a unor baze de date vizuale, uşor de utilizat, analizat şi interpretat. La aceasta se adaugă expertiza Teamnet în cloud, public şi privat, care adaugă disponibilitatea, mobilitatea şi accesibilitatea acestei tehnologii. Astfel, soluţiile oferite de Teamnet sunt un real sprijin pentru organizaţiile publice şi private în luarea unor decizii corecte, în timp real.

În februarie 2015, specialiștii noștri în GIS au participat la Hackathonul Datelor Deschise, unde și-au propus realizarea unui proiect prin care să identifice localitățile fictive din România. Astfel, în doar două zile, am reușit să identificăm 126 de localități fictive, care nu ar trebui să mai fie reprezentate pe harta României. Acestea pot fi vizualizate cu ajutorul unei aplicații de hartă interactivă. Aflați mai multe despre proiectul “Localitățile fictive din România”, pentru care echipa a obținut locul al 3-lea în cadrul competiției.