Cercetare și dezvoltare

Cloud – dezvoltarea unei platforme de cloud computing Icon Cloud – dezvoltarea unei platforme de cloud computing

Prin acest proiect de R&D ne-am concentrat pe cercetări avansate pentru creşterea performanţei serviciilor IT. În acest sens, am  dezvoltat o platformă şi un sistem foarte scalabile având la bază tehnologia Cloud Computing. Spre platforma realizată în cadrul proiectului au fost portate două aplicaţii software (de salarizare şi administrare blocuri de locatari) de care vor beneficia online, gratuit, pentru o perioadă de 1 an, 50 de firme mici şi mijlocii, precum şi 5 asociaţii de locatari care nu au o infrastructură IT proprie adecvată.

Caracterul inovativ al sistemului a constat în faptul că nu a obligat utilizatorii să îşi stocheze datele pe propriile servere, acestea putând fi accesate online, dintr-o reţea de centre de date. În acest fel utilizatorii sunt  scutiţi de grija spaţiului de stocare a datelor şi de nevoia unor configuraţii performante, care trebuie îmbunătăţite permanent.

Prin dezvoltarea acestui proiect, unul dintre principalele  noastre scopuri  a fost susținerea activităților de R&D și creșterea prestanței cercetătorilor români la nivel internațional, astfel:

  • Dezvoltarea activităţii de cercetare ştiinţifică într-un domeniu al tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor – Cloud Computing -, aflat într-o fază incipientă de dezvoltare la nivel mondial şi încă nedezvoltat în România. În felul acesta contribuim la dezvoltarea stocului mondial de cunoaştere şi la creşterea vizibilităţii cercetării ştiinţifice româneşti pe plan internaţional şi  european;
  • Stimularea activității de cercetare ştiinţifică de înaltă performanţă în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor din regiunea Bucureşti-Ilfov;
  •  Modernizarea şi dezvoltarea capacitătii de cercetare-dezvoltare-inovare a companiei;

Totodată, proiectul are și aplicabilitate la nivel practic, îmbunătățind astfel activitățile de gestionare în două medii de lucru divergente:

  • Propunem IMM-urilor din România utilizarea unui instrument de salarizare (aplicația WAGE) competitiv din punct de vedere a calităţii, uşurinţei de utilizare şi costurilor;
  • Propunem asociaţiilor de bloc să folosească un produs util şi ieftin care să faciliteze comunicarea cu locatarii şi desfăşurarea activităţilor specifice acestora.