Comunicate de presă

media

Soluții cloud românești, în finala SaaS Awards 2016

București, 4 august 2016 – Ymens, compania de cloud a Grupului Teamnet, s-a calificat în finala competiției  Software as a Service Awards 2016. Compania a fost nominalizată la categoriile „Cel mai bun produs SaaS pentru organizații non-profit sau educație” – cu soluția MyClasses, dezvoltată împreună cu Microsoft România, și „Cel mai bun produs SaaS pentru Servicii Clienți / CRM” pentru soluția Ymens CRM în cloud, implementată pentru Caussade Semences.

Costin Matache_YmensDintre cele peste 5600 de unități de învățământ preuniversitar și universitar din România, doar câteva sute au implementate soluții de productivitate și management digital, ceea ce constituie o vulnerabilitate, dar și o oportunitate de dezvoltare pentru noi, ca țară. Nominalizarea unor soluții românești reprezintă un pas important și o validare a eforturilor depuse de echipa Ymens pentru a susține demersul de adopție a cloud-ului în rândul instituțiilor publice și organizațiilor private. Și vom merge mai departe cu această inițiativă”, a declarat Costin Matache, Director Executiv Ymens.

Programul de excelență și inovație Software-as-a-Service Awards se bucură de participare din partea companiilor din Statele Unite, Canada, Australia, Asia și EMEA.

Larry Johnson, reprezentant SaaS Awards a declarat: “SaaS Awards reprezintă o platformă universală de recunoaștere a excelenței și inovației în domeniul soluțiilor software. Pe o piață din ce în ce mai matură a serviciilor cloud, SaaS a devenit principalul vehicul pentru adopția de tehnologii care presupun cerințe hardware reduse din punctul de vedere al utilizatorului, dar care în același timp, pun la dispoziție cele mai avansate soluții și tehnologii disponibile.“

MyClasses este o soluție completă, ce adresează nevoile sistemului de educație și, în același timp, creează un spațiu de dezvoltare pentru colaborare și creativitate pentru elevi, oferindu-le acces la cele mai noi tehnologii digitale. MyClasses este dezvoltată având la bază serviciile Microsoft Office365 pentru Educație, integrându-le într-o aplicație mobilă ce funcționează ca un nucleu centralizator pe care profesorii o pot folosi pentru a dezvolta și coordona procesul didactic. Astfel, timpul necesar activităților administrative în școli este redus considerabil în timp ce înregistrarea absențelor, acordarea notelor și a feedback-ului sunt mult ușurate.

Profesorii beneficiază de mobilitate crescută, având acces la informații de oriunde, pe bază de credențiale. Aplicația le oferă un suport solid pentru discuțiile cu parinții și le facilitează creșterea implicarii reale a elevilor în procesul de educație.

În plus, MyClasses oferă sistemului de învățământ o alternativă ce susține protejarea mediului prin înlocuirea suportului de hârtie cu suport digital.

Ymens CRM pentru Caussade Semences este o platformă scalabilă construită pe tehnologii Microsoft, ce permite vizualizarea și utilizarea facilă a informațiilor despre cei peste 20.000 de fermieri clienți și 700 de produse Caussade Semences, utilizate în agricultură.

Astfel, sunt luate în considerare nu doar aspecte care țin de activitatea de retail, ci și date privind repartiția loturilor de teren, date geografice, activități sezoniere și procentele de folosire a semințelor. Rapoartele oferite de această soluție permit extrapolarea unor tendințe și tipare în ceea ce privește planurile fermierilor pentru recoltele viitoare. Analiza acestora face posibilă adaptarea serviciilor Cassaude în funcție de rotația recoltelor, schimbările specifice fiecărui anotimp și particularitățile geografice. O astfel de soluție de tip cloud asigură, de asemenea, avantajul unor costuri operaționale și de administrare reduse.

Ca rezultat al implementării cu succes în România, Caussade Semences a decis să extindă implementarea Ymens CRM și alte trei țări în care compania e prezentă pe piață: Ungaria, Bulgaria și Republica Moldova.

Premiile SaaS vor fi anunțate marți, 9 august 2016, câștigătorii fiind deciși dintre cele peste 200 de nominalizări din America de Nord, Canada, Australia, Marea Britanie, Europa și Orientul Mijlociu.

Ymens este parte a Teamnet Group, unul dintre principalii integratori de sisteme la nivel regional, care marchează în acest an 15 ani de activitate.

Pentru informații suplimentare despre compania Ymens, va rugăm accesați www.ymens.ro.

Înapoi